Вход

Потребителско име:
Парола:
Запомни ме

Печатна грешка?

Aко сте забелязали печатна грешка, моля маркирайте я с мишката, натиснете Shift+Enter и ни я изпратете!

Благодарим Ви за помощта!
За чист български език!

Мисли в слух

 Споделени мисли
Имаме 1 споделени мисли
Навън е слънце... April 12 2009     

.

Препоръчани сайтове

Статии


     Към кой цветотип се отнасяте

За всяка жена е характерна индивидуална цветова палитра. За да изберете правилно вашата гама, трябва да знаете към кой цветотип се отнасяте, от което зависи изборът на дрехите ви, съответно вашата уникална красота. От край време съществуват 5 цветотипа на външността според косата: блондинки, кестеняви, брюнетки, рижави, прошарени. Но по тоя начин, не е лесно да се определи типа, имайки предвид боядисването на косата.
Един от най-постоянните цветови признаци на нашата външност е цветът на очите, ако не се намесват лещите.
Най-правдоподобно разделение на хората според външността са групите: «пролет», «лято», «есен» и «зима».

ЛЯТО
Светла коса: от светло до тъмно-руса, от светло до тъмно опепелен цвят. Очи: сиво-сини, синьозелени, зелено-сиви, орехови.
Кожата може да бъде доста светла, леко розова, а може и да е леко мургава.
На хората от този цветотип най-много им отива розовата или сиво виолетовата гама. Няма да им стоят лошо и сините тонове: от небесносиньо до аквамарин и цвета на морските вълни. Много им отива и лилавата палитра. От червената — малиновия цвят на узряла вишна. От ахроматичните цветове — различни оттенъци на сивия цвят, в това число е и перлено-сивият. На летните жени не подхождат черен, бял, оранжев, зелен, бежов и златист цвят.
Като цяло им отиват пастелните и средно интензивните цветове, съответстващи на оттенъците на небето, нивите, водата през месец юли. Бижутата трябва да са в сребърна гама.

ЕСЕН
Тип «есен» — това са жените с червеникава коса. Кожата е с жълтеникав оттенък, възможно е да е с лунички.
Очите са кафяви, зелени, синьозелени, сиво-сини.
На хората от тоя цветотип подхожда гамата на златната есен. От бежов до кафяв, от кайсиен до ярко-оранжев и керемиден. Жълтозелен, блатист, цветът на увяхваща зеленина, каки, розово-кафяв, синьозелен — това са цветовете на «есенните» хора.
Не подхождат на цветотипа «есен» сивият, белият (освен слонова кост), черният, синият и сребристият цвят.
Като цяло гардеробът на «есента» най-добре е да се комплектова в топли жълто-кафяви оттенъци и оттенъци на увяхваща зеленина. Бижутата трябва да са от метали с топли цветове: злато, мед и бронз.

ЗИМА
Това е най-яркият тип дамска външност, повече разпространен в източните и южните държави. Става въпрос за брюнетки с тъмна коса. От синкаво-черни до по-меки варианти на тъмните нюанси. Кожата е с млечно-сив оттенък или мургава, по-рядко бяла. Очите по-често са тъмни, но могат да бъдат всякакви, освен много светли.
На зимните жени им отиват студените цветове, както и ярки със средна и максимална наситеност. Добре им стоят сините нюанси: от сребристо-син до синьо-виолетов; всички варианти на розовото — до цикламеното, рубин, вишна и бордо; цвят на кафе, сив, от жълтите — само лимоненият. Типът «зима» не се съчетава с топлите цветове: оранжев, златист, червеникавокафяв и топло-зелен.
Най-добре да се обличат в бяло-черна гама. Не е лошо за основа да използват тъмносиньо. Бижутата трябва да са в студена гама, ярки и сребристи.

ПРОЛЕТ
Това е най-светлият цветотип. Жената- «пролет» доста често е истинска блондинка или светло-кестенява. Косата може да е светлоруса, златисто-пепел, светлокафява, но непременно с топъл, златист нюанс.
Кожата е светла, подобна на праскова или е розово-кремава. От типа «есен» се различава с по-малка наситеност на цветове и по-светла кожа, която е по-прозрачна, по-тънка и с розов нюанс. Очите могат да бъдат различни на цвят, но не са тъмни. На цветотипа «пролет» подхождат боите на пробуждащата се природа, млада нежна зеленина, първите майски цветове. Всички нежни цветове, пастелни и топли: зелената гама от нежно жълт до яркозелен, изумруден, синьозелен; жълтата гама от жълто-бежов до златистокафяв; оттенъците на червената и синята гама. Портокаленият и цветът на прасковата също стоят добре.
На «пролетните» жени не им отиват черен, бял и тъмните цветове. Но цветовете на истинска бяла вълна и жълтеникаво-перлен нюанс им подхождат. Бижутата да са в не ярка, топла, златиста гама.Последно в Делови стил

Женския делови костюм през 2010г. (Делови стил)

     Благодарение на усилията на модните дизайнери в последните няколко години, създали по-елегантен вариант на класически бизнес костюм при жените, дори и спомените — са потънали в забвение от безформения туид, избледнелите, строгите нюанси, грубите и не женствени силуети. Модерните женски бизнес костюми не приличат вече на строгата бизнес жена, която се сравнява със «съветския офицер» — бъдещите модели са изключително стилни и елегантни, дизайнерските творения подчертават женската фигура.

.

Забранено е копирането на каквато и да е информация от сайта. Всички статии са авторски и собственост на SEOLab Ltd - "Журнал за мода и красота"